Uitslag Speedo 16 december 2007 in Uden

Zondag 16 december gingen de jongste zwemmers van Neptunus '58 naar Uden voor de tweede Speedo-wedstrijd van het seizoen. De junioren deden ditmaal niet mee, omdat voor hen naast de 200 rug ook de (te zware) 200 vlinder op het programma stond.

"Instroom"
De middag begon al direct goed, met een bronzen medaille voor Ticho Hellings (minioren 1-2), die op de 25 vrij zijn pr met meer dan 2,5 seconde aanscherpte. Noud van Boven (goud) en Macs vd Doelen (brons), zwommen weliswaar iets boven hun toptijden van vorige week, maar behaalde toch 2 medailles bij de minioren 3-4. Op de 25 vlinder was er goud voor Macs en zilver voor Noud. Minioren 5 Tom vd Heijden en Martijn Eickmans behaalden respectievelijk goud en zilver op zowel de 50 vrij als de 25 vlinder, waarbij Tom nog een halve seconde sneller dan een week geleden was op de vrije slag. In diezelfde categorie bij de meisjes veroverde Dimphy van Grinsven eveneens goud op beide afstanden. Alex de Laat (minioren 6) behaalde ook al twee gouden plak, maar dan op de 50 vrij en 100 wissel.

"Voorronde"
Kai vd Zanden (minioren 3-4) zwom voor het eerst de 100 meter schoolslag. Via een pr op de 50 meter zwom hij naar een nieuw clubrecord na vier banen. Ook op de 100 wissel debuteerde hij. Op de 50 vlinder was er een pr van maar liefst 8,5 seconde voor Jeroen van Dinther, wat tevens goed was voor een zilveren medaille. Op de 100 school ging het nog beter en was hij de snelste van allemaal. Bo Sluijpers zwom voor het eerst de 200 vrij, en hoewel ze erg zenuwachtig was, haalde ze keurig de finish. Bij de minioren 6 zwom Luke van Hamond naar twee overwinningen. Op de 100 vrij zwom hij een pr van 2,5 seconde en op de 200 wissel was hij bijna 3 seconden sneller dan ooit. Luuk van Helvoirt zwom op de 100 vrij een pr van 6 seconden en greep daarbij net naast de medailles. Ook zwom hij de 200 wissel voor het eerst, en liet onderweg ook nog een pr op de 50 vlinder noteren.

Uitslag

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'